Koalicija prEUgovor i FORCA Vas pozivaju na predstavljanje lokalnog institucionalnog barometra – koliko je efektivan rad Lokalnog saveta za bezbednost Opštine Požega koje će se održati u ponedeljak, 19. juna 2023. godine u 14 časova, u prostorijama Force, I sprat Kulturnog centra, Knjaza Miloša 8.

Predstavljanje Lokalnog institucionalnog barometra - Požega

Institucionalni barometar predstavlja pionirski pokušaj koalicije prEUgovor da prati merljive efekte reformi u procesu evropskih integracija Republike Srbije na terenu, sa fokusom na poglavljima 23 i 24. Nakon tri analize rada nezavisnih institucija na nacionalnom nivou, u Lokalnom institucionalnom barometru analizirano je šest institucija na nižim nivoima vlasti širom zemlje, a među njima je i Savet za lokalnu bezbednost opštine Požega.

Organizacija „Forca Požegaˮ analizirala je rad Lokalnog Saveta za bezbednost u Opštini Požega. Iako Savet ima jasne ingerencije i eksplicitna zaduženja, ipak nije postigao zadovoljavajući nivo efikasnosti rada.

Nakon prezentacije istraživanja razgovaraćemo o bezbednosti u našoj opštini sa posebnim akcentom na bezbednost mladih.

O rezultatima istraživanja govoriće:

• Goran Đukić, istraživač, FORCA Požega

• Bojan Elek, Beogradski centar za bezbedonosnu politiku, prEUgovor članica

• Predstavnik/ca lokalne samouprave - očekujemo potvrdu

Diskusiju moderira: Miroslav Tamburić

Molimo Vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do petka 16. juna do 12 časova, na mejl [email protected] ili telefonom na 0641308614. 

 

Predstavljanje Lokalnog institucionalnog barometra - Požega